Tartu Veeriku Kool
Matkapäev 23.09.2014
Fantaasiajutud

Ükskord ammu, ennemuistsel ajal, kaval poiss ja sorts tahtsid teha soojärvest pilti ja panna see Internetti. Vanapagan ütlevat, et see toob neile võluväe. Kui pilt oli valmis, soovisid nad lisada selle Instagrammi, aga see ei õnnestunud. Järgneval päeval kõndisid nad Instagrami esindusse. Sinna jõudes said nad pildi üles laadida, kuid imeväge nad ei saanud. Vanapagan oli neid ninapidi vedanud. Pildile said nad erakordselt palju like’e.


Kunagi ennemuistsel ajal elas Vanapagan. Talle meeldis Instagrammist poisse vaadata. Ükskord kutsus Vanapagan ühe poisi soojärve juurde ja ootas teda seal 13 päeva. Lõpuks tuli poiss sinna ja ütles, et sina annad mulle maagiaväe ja mina sulle šokolaadist saiakese. Pärast maagiaväe omandamist ja pagana saiakese sõõmust suri Vanapagan koheselt. Seda poissi kutsuti pärast Vanapagana mürgitamist igavesti halvaks poisiks.


Ühel ennemuistsel ajal elas üks vanapagan, kelle väeks oli tule purskamine. Ta elas soojärve ääres, kus oli sorts võluvagi. Tal sündis poeg. See poeg oli üks kaval poiss, sest tema oli Instagrami leiutaja.


Elas kord üks kaval poiss, keda kutsuti kavalaks Antsuks. Ants-poiss elas soojärve ääres, kus ta armastas jalutamas käia. Miski imelik vägi, mingi sorts või vanapagan, lausa kiskus teda sinna. Soojärve ääres oli millegi tõttu väga hea Internet, ja seal oli kena Instagrammi pilte üles laadida. Ühel ennemuistsel päeval uinus Ants keset pildistamist ja oi-oi, mis siis juhtus… Insta pildil on näha magav Ants ja 19 paari jalgu.


Ennemuiste olla vanapagan, kaval poiss. Sorts jättis Instagrami soojärve lähistele. Kuid väekäed hävitasid kurja jõu ja nii sai sinna väerada, kus kohtasime müütilisi tegelasi, kes lisasid meie matkale head tuju.


Kord elas kaval poiss Jaagup. Ennemuistsel aa’l sündinud vanapagan ütles, et ta peab Soojärvel Surma tüssama. Surm oli sortsi väega. Niisiis Jaagup läks Soojärvele. Õhtuhämaruses saabus Surm. Jaagup tüssas surma kiirelt. Siis tegi pilti ja postitas selle Instagrammi.


Elas ennemuiste üks vanapagan. Tal oli väga tugev vägi. Ta postitas iga päev Instagrammi pilte. Sorts, keda nimetati kavalaks poisiks elas soojärves nagu vanapagan. Ta tahtis ainult endale soojärve. Oma kavalusega vältis ta soojärve.


Elas kord kaval rebane. Ta elas loodusjumalate metsas. Kord palus ta veejumalalt vett. Siis palus ta tulejumalalt sooja. Siis palus ta metsajumalalt varjualust ja siis palusid jumalad midagi vastu. Kaua aega ei andnud rebane neile midagi ja siis karistas metsajumal rebast.


Kord elas vanapagan. Ta mõtles, kuidas saada pink, et seal istuda. Ta oli 101-aastane. Järsku juhtus nii, et vanapagan leidiski pingi. Ta oli nii kaval, et tegi ka piibu. Ta kasutas väge. Üks inimene tegi ka pildi Instagrammi.


Ennemuistsel ajal elas vanapagan. Kui ta oma koopas Instagrammi pilte laadis, tuli talle mõte saada oma metsa suur järv. Ta saatis oma sortsid üle maailma laiali, et nad järve jaoks vett tooksid. Üks vanapagana sorts läks talumehe kaevust vett varastama, aga talumehe poeg nägi teda. Kaval poiss võttis Facebooki kaudu ühendust metsaemaga, kellel oli suur vägi. Poiss palus talt, et metsaema muudaks vanapagana järve soojärveks. Varsti olid sortsid järvega valmis saanud. Vanapagan tahtis järve ujuma minna, aga metsaema oli selle kaldad soiseks muutnud. Vanapagan ja tema sortsid vajusid läbi soo ja keegi pole neid pärast seda kohanud.


Ennemuiste kõndis metsas vanapagan. Ta tahtis näha sõnajalaõit. Kuid ta ei teadnud, millal seda näeb. Ta otsis abi Instagramist. Ta sai teada, et soojärve juures elab kaval poiss koos sortsiga, kes teavad sõnajalaõie saladust. Vanapagan sai neilt teada, kus sõnajalad õitsevad, ning sai väe, tänu millele ta sai igavese elu.


Vaata pilte

Interaktiivne matkapäeva kaart

Lisainfo