5. märtsil toimus meie koolis karjääripäev 7.-9. klassidele. 7. ja 8. klassid käisid õppekäigul asutustes ja 9. klassid osalesid sisseastumisvestluse simulatsioonis.

7.a klass külastas Neumann Stuudiot. Stuudio tegevusalad ulatuvad muusika salvestusest kui CD tiražeerimiseni. Tegevjuht Elmet Neumann rääkis oma teekonnast muusikani ja režissööriks saamiseni. Salvestasime Eesti rahvalaulu "Taat, ära maga".

Päev jätkus 7.-9. klassidele erinevate erialade tutvustamisega. Ameteid tutvustasid Egle Hindrikson, Triin Möller, Juhan Mettis, Lauri Kulpsoo, Katrin Kolk, Diana Laarmann, Maarja Jakobson, Ludmilla Alver, Dmitri Valiulin ja Andrus Rootsmäe. Oli huvitav kuulata ja saime palju uut teada. Kui kõik olid oma valitud ameti tutvustuse ära kuulanud, suundusid 7. ja 8. klassid tutvuma erinevate ametite ja töövaldkondadega. 9. klassid läksid tutvuma tööturu suundumuste ja töötamise erinevate võimalustega.

Järgmisena suundusid 7. ja 8. klassid tegema plakatit pealkirjaga „Amet 10. aasta pärast“. Nendega võib tutvuda kooli koridorides. 9. klassid õppisid koostama kandideerimisdokumente. Töötubasid juhendasid Tartumaa Rajaleidja keskuse karjäärispetsialistid: Jelena Utitsõna, Kristel Paal, Irina Smuglina, Heidy-Maarja Melts, Anna Gramberg ja Töötukassa karjääriinfo spetsialist Kadri Orav.

Olen üsna kindel, et karjääripäev peaks toimuma ka järgnevatel aastatel. Seda mõtet on toetanud ka kogu 7.a, sest see on midagi, mis põhikoolilõpetajat oma valikutes aidata võib.

Lõpetan ühe oma klassikaaslane mõttega: "Minu arvates on karjääripäev mõnus ja teistsugune vaheldus meie koolielus".

Anel Neumann 7.a

Vaata pilte

Lisainfo