21.-22. mail toimus Emajõe-Suursoos looduslaader 5. ja 6. klassi loodusrühmale. Laagris kasutasime erinevaid aktiivõppemeetodeid, et kinnistada tunnis õpitut läbi praktilise tegevuse, millest lähtuvalt oli rõhk iseavastamisel, vaatlemisel ja katsetamisel. Õpilased olid tublid, jõudsid palju teha ja näha. Esimesel päeval sai suur hulk töölehti täidetud, veeloomi ja taimi uuritud, infot otsitud ja mikroskoobiga töötatud, vihma kiuste veega tegeldud. Jõuti isegi nukuteatrit ja ruunimärke meisterdada. Teine päev algas matkaraja läbimise ja infotahvlite uurimisega. Ilm oli sel päeval ilus ja päikeseline. Kuulsime palju linde laulmas ̶ kägu, metsvinti, lehelindu ja ööbik laksutas samuti. Nägime taimi ̶ varsakapja, maavitsa, humalat jpm. Hiljem jätkus töö rühmades, kus tegelesime veeselgrootute ja taimede uurimisega. Õpilased said juurde uusi teadmisi ja oskusi kasutada erinevaid õppevahendeid, lahendada vaatlus- ja mõõtmisülesandeid. Laager lõppes ühise kringlisöömisega.

Laagriliste muljed:
Laagris õppisin hüdroloogiat, geograafiat, kuidas määrata loomi, taimi ja linde. Mulle meeldis veel ka ajalugu ja silmaring. Meie rühmas olid Elmar, Roomet, Kätriin, Lisbeth ja Robin.
Meva

Tegevused oli lahedad ja läbimõeldud. Sai ka nalja, ja matkarada oli tore ja huvitav.
Hannes

Mulle meeldis laager, sai targemaks. Õpetajad olid head, sai proovida uusi asju. Sai kalu uurida, topiseid vaadata ja loomade nahku katsuda. Sai hästi süüa. Saime näidelda, vaadata, kuidas teised näitlevad. Oleks pidanud grillima, aga ilm läks väga halvaks, et ei saanud grillida. Laager oli heas kohas, sai mängida ja rühmatööd teha.
Sander

Looduslaagris, kus ma käisin, oli lahe ning huvitav. Äge ja huvitav oli uurimine, vee temperatuuri mõõtmine, vee läbipaistvuse mõõtmine ning ka matk. Üleüldse oli see huvitav looduslaager, kus me käisime. Mulle meeldis laagris kõik.
Robin

Vaata pilte

Lisainfo