Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi

Jõulumuinasjutu lavale toomine on Veeriku kooli aastatepikkune traditsioon. Sel aastal kanti ette juba 13. lavateos. Õpetaja Reet Tallo lavastas sõnas, laululus ja tantsus vendade Grimmide muinasjutu „Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi“.

Meie jõulumuinasjutt räägib loo Lumivalgekesest, kellest kade kuninganna tahab vahendeid valimata lahti saada ja kes leiab uue kodu metsas lahkete pöialpoiste juures. Pika vihkamise kiuste väsib kuninganna lõpuks võitlemast ja saab aru, et maailmas on kergem elada siis, kui tunned rõõmu nii enda kui teiste ilust, tegemistest ja õnnehetkedest.

Näidendis osales 309 õpilast, mille valmistasid ette tragid õpilased ja õpetajad. Lavale astusid põnevad tegelased: Lumivalgeke (Mary-Liis Mustonen), kuninganna (Eva Maria Hanson), peegel (Jaan-Marten Teeväli), jahimees (Siim Sussen), pöialpoisid (Pamela Ebber, Anel Neumann, Marta Parm, Koit Krusberg, William Pütt, Marten Karri, Jaryna-Nelly Mänd), linnud ja loomad jpt. Näidendis osalesid näiteringi õpilased (juhendaja Kristel Kruuse), Finessi tantsijad ja emad (juhendaja Nele Varendi), akrobaadid (juhendaja Heigo Klaos), lauljad ja pillimehed (juhendaja Mare Vakker), rahvatantsijad (juhendajad Ülle Kepler ja Marius Aave), liikumiskava „Küünlavalgus“ tantsijad (juhendaja Reet Tallo) ja võistlustantsijad (juhendaja Kairi Paama).

Suur-suur aitäh kõigile!


Foto autor: Natali Marie Ernits, 7.a

Vaata pilte

Vaata filmi

Lisainfo