Veeriku kooli traditsiooniline kodanikupäeva kõnekoosolek toimus sel aastal juba 12. korda. Eeltööd selleks hakati tegema juba novembri alguses. Eesti keele ja kirjanduse tundides vormiti mõtted tekstideks ja ühiskonnaõpetuses harjutati seda, kuidas teistele oma mõtteid kõlavalt ja enesekindlalt esitada. 

Sellel aastal pakuti üheksandikele välja neli teemat, mille hulgast endale meelepärane valida. 

Teemad olid: 

  • Kodus on hea olla 
  • "Ka aegade jões peab inimesel oma kodusaar olema" Dagmar Normet 
  • Iga mees valib oma tee 
  • "Eesti suurim turvalisusrisk on harimatus" Jaak Jõerüüt

23. novembril esitasid kõik 47 üheksandikku oma mõtteid lennukaaslastele ja viiele õpetajale. Tänavune kõnevõistlus oligi just nende kahe asjaolu poolest eriline. Esiteks jugelsid, tahtsid ja suutsid esineda kõik ühendandikud, ja teiseks, lisaks eesti keele ja ühiskonnaõpetuse õpetajatele ning õppealajuhatajale olid lapsi kuulamas ka klassijuhatajad Aili Kadaste ja Mare Vakker. 

47 üheksandiku kõne seast valiti 11 paremat, kellele anti austav ülesanne oma kõne uuesti esitada, seekord lisaks enda klassile veel 7. ja 8. klassidele. 

Üksteist paremat olid: 

  1. Anel Neumann (9.a)
  2. Artur Lõhmus (9.a)
  3. Cynthia Noormets (9.a)
  4. Eva Maria Hanson (9.a)
  5. Hanna-Riia Allas (9.a)
  6. Kelly Kangur (9.b) 
  7. Kirke Piiskoppel (9.a)
  8. Koit Krusberg (9.a)
  9. Kärol Valvik (9.b) 
  10. Mari Leito (9.a)
  11. Mary-Liis Mustonen (9.b)

Üheksandikud valisid publiku lemmikuks Eva Maria Hansoni väga südamliku ja siira esitusega kõnega kodust. 

Kõnekoosolekul esitasid kõned üheksa õpilast. Hanna-Riia ja Mari esindasid samal ajal kooli Teaduskooli laagris ja aineolümpiaadil. 

Jane Pääsukene 

Ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja

 

Minu meelest oli see väga hea kogemus. Kuigi alguses tundub hirmus ja natukene on ka, esineda mitmete klasside eest, siis kõigi ees olles see nii jube ei olegi. Kõnekoosolek annab hea võimaluse harjutada avalikku esinemist ning avaldada oma arvamust. 

Kirke Piiskoppel, 9.a 

Minu jaoks oli see arendav kogemus. Sain harjutada esinemist paljude inimeste ees ja mikrofoniga, sain avaldada oma mõtteid ja kuulata, mida teistel minu lennukaaslastel öelda on. See oli väga huvitav. Lisaks andis see mulle juurde julgust olla loov ja esineda. 

Anel Neumann, 9.a

 

 Pilt: Kristiina Järve

Vaata pilte

Lisainfo