Helkuri kandmine pimedal ajal on väga oluline. Hommikul kooli tulles on veel pime ja õhtuti trennidest või huviringidest koju minnes samuti. Pimedas ei pruugi autojuht aga jalakäijat märgata. Helkuri kandmine aitab vältida õnnetusi. 

Tartu Veeriku Kooli õpilasesindus on igal aastal võtnud oma südameasjaks viia kooli õpilasteni teadmine helkuri vajalikkusest pimedal ajal. Sel aastal oli jõulueelne periood lume puudumise tõttu eriti pime. Detsembris toimus kolmel hommikul helkurikontroll kooli peaukse juures, kus õpilasi, õpetajaid ja lapsevanemaid tervitasid helkurvestides õpilasesinduse liikmed ja huvijuht, kes tervitasid kooli tulijaid, kontrollisid helkuri olemasolu ja jagasid ka näpunäiteid, kuhu helkurit kinnitada. 

Õpilasesinduse liikmed käisid ka koolipäevade jooksul algklasside õpilastelt uurimas, millised on nende teadmised ning kas neil kõikil on helkur riiete küljes olemas. Juhiti tähelepanu sellele, et jope varrukale, koolikotile või saapale õmmeldud helkurist alati ei piisa ning lisaks neile peaks olema ka rippuv helkur või randmehelkur, mis paistab autole igast suunast. Samuti võivad riiete külge õmmeldud helkurid mitmekordsel pesemisel tuhmuda. 

Helkur tuleks kinnitada paremale poole põlvest natuke kõrgemale. Helkur peaks olema nähtav nii eest kui tagant.  

Helkurikontrolli käigus kontrolliti ligikaudu 480 õpilast, nende seas ka mõned lapsevanemad ja õpetajad. Selgus, et suurem osa Veeriku kooli õpilastest teab, mille jaoks on helkur vajalik ning suuremal enamusel oli see ka riiete küljes olemas. Oli ka juhuseid, kus esimesel kontrollpäeval õpilasel helkur puudus, kuid järgmiseks oli ta selle juba muretsenud. Helkur puudus kontrollitud õpilastest umbes 80-l. 

Viimasel kontrollpäeval jagati helkureid nendele õpilastele, kellele see puudus ja ka neile, kellel oli olemas riietele või koolikotile õmmeldud väike helkur, kuid kes soovisid oma nähtavuse kindlustamiseks ka rippuvat või randmehelkurit. 

Helkur on kahtlemata väga vajalik abimees liikluses ning lisaks sellele on ta Eesti riigis meile kõigile ka kohustuslik. 

Hooli endast ja oma lähedastest. Kanna ise helkurit ja soovita ka teistel kanda! 

Lisainfot helkuri kohta saab lugeda Maanteeameti leheküljelt: http://www.silmapaistev.ee/ 

 

SUUR-SUUR AITÄH KÕIGILE, KES TARTU VEERIKU KOOLI HELKURIKAMPAANIAT HELKURITEGA TOETASID: 

  • Tartu linn;
  • Maanteeamet; 
  • Politsei- ja Piirivalveamet; 
  • SA Archimedes; 
  • Tamrex Ohutuskeskus; 
  • Lennuliiklusteeninduse AS (EANS).

Lisainfo