14. veebruaril tähistas Tartu Veeriku Kool sõbrapäeva. Sõbrapäeva eel oli aula ees avatud postkast, mille kaudu kõikidel Veeriku kooli õpilastel ja õpetajatel oli võimalik üksteisele kirjakesi ja kaarte saata ning üksteist sõbrapäeval meeles pidada. Õpilasesinduse liikmetel ehk „sõbrapäeva kirjatuvidel“ olid käed-jalad tööd täis, sest sõbrapäeva postkasti laekus sadu kirju ning kõik need vajasid sorteerimist ja kohale toimetamist. 

Sõbrapäeval toimus suurtes vahetundides ka sõbrapäeva laat, kus kõik huvilised said tulla enda meisterdisi ja küpsetisi müüma. Müüjatena olid esindatud kõik kooliastmed – enam kui 80 õpilast soovis oma käsitööd teistele müügiks pakkuda. Leidus kaarte, magneteid, tasse, võtmehoidjaid, helkureid, pannilabidaid, mänguasju, dekoratsioone jne. Vahetundidel kihas aula laadamelust, sest ostlema olid tulnud nii õpilased kui õpetajad. 

Õpilased said laada eel ülesandeks mõelda ka oma kulude ja tulude peale ning selle peale, kas müük oli kasumlik või mitte. Näiteks 3.d klassi õpilased arvutasid, et nad teenisid kokku laadalt 62,43 eurot kasumit. Laada tuluga jäid rahule mitmed teisedki ning peale selle, et tegemist oli ühe meeleoluka sündmusega, õppisid lapsed seeläbi loodetavasti ka natuke iseseisvat majandamist. 

Laata korraldas õpilasesindus. Kuigi ettevalmistused toimusid huvijuhi suunamisel, tegid kõige suurema töö ära õpilased ise! Suur aitäh: Mia (5.a), Ricard (5.a), Kermo (5.b), Kristjan (5.b), Marten (5.c), Kristho (5.c), Annemai (6.a), Nora Liis (6.b), Kathy Carmela (6.b), Robin Aleks (7.b), Karoli (8.a), Hanna-Liina (8.a), Ben-Bätryck (8.b), Roomet (8.b), Hannes (8.b), Kirke (9.a), Rivo (9.a), Mary-Liis (9.b) ja Kristofer-Robin (9.b). 

Foto: Marin Vomm 

Lisainfo