1. juunil, lastekaitsepäeval toimus Tartu Veeriku Koolis esmakordselt ohutuspäev, millest võtsid osa 5.-8. klassi õpilased.

7.a alustas päeva sidumisega, mida juhendasid Tartu Tervishoiu Kõrgkooli tudengid. Kõik said kätt proovida haava puhastamises ja sidumises.

Sealt liikus 7.a edasi sisehoovi, kus meie klassi tublid rattasõitjad võtsid osa vigursõidust, mida juhendasid meie kooli kehalise kasvatuse õpetajad Marius Aave ja Mariann Rajang. Samal ajal tegelesid ülejäänud ratta tehnokontrolliga, mida viis läbi tööõpetuse õpetaja Meelis Kihulane.

Peagi leidsime end staadionil istumast. Kaks noorsoopolitseiniku tutvustasid meile oma tööd. Meile räägiti lähemalt ka süütegudest, vastutuse võtmisest ning karistustest, mida on võimalik määrata 14-aastasele.

Järgmiseks liikusime viburuumi, kus lahendasime viktoriini. Viktoriini tehes saime tutvuda rattasõidu plusse kirjeldavate plakatitega. Peale viktoriini lõpetamist mängisime liiklusmärkide Aliast. Seda viis läbi Veeriku Kooli matemaatikaõpetaja Merlin Saulep.

Kui viktoriin tehtud ja mäng mängitud läksime taas sisehoovi, kus uurisime veidi lähemalt päästekomando auto sisemust ja varustust. Siis jaotati 7.a kahte gruppi − ühed läksid viskama päästerõngast ja teised suundusid tuld kustutama.

Kui tuli oli kustutatud ja päästerõngad visatud liikus 7.a edasi Maanteeameti punkti. Seal ootas meid pöörlev auto. Neljaliikmelised rühmad ronisid autosse, kinnitasid turvavööd ja siis pöörati meid pea peale. Seejärel oli meie ülesandeks saada autost välja. Olukorrale lisas vürtsi minestanud kaaslane, kes oli vaja turvaliselt autost välja toimetada.

Kui kõik olid õnnelikult autost väljunud suundusime koolimajja, kus ootasid meid Tartu Tervishoiu Kõrgkooli tudengid, et õpetada meile elustamist. Samuti õppisime, kuidas avada teadvuseta inimese hingamisteid.

Peale söögipausi läksime staadionile, kuhu tulid Elva VTÜ Veepäästegrupp koos kolme koeraga. Nad rääkisid meile üldisest veeohutusest ja sellest, kui kasulik oleks kasutada rohkem koeri vetelpäästes ning kirjeldasid, kuidas saavad koerad inimesi päästa.

Ohutut ja turvalist suve!

Anel Neumann 7.a

Vaata pilte

Lisainfo