Veeriku kooli digipöördeline isadepäev

Tartu Veeriku Kool tähistas 5. novembril traditsioonilist isadepäeva. Hommikustes lahtistes tundides kasutasid isad võimalust ise õpetajaametit proovida, õhtusel üritusel võisteldi teatejooksus, viktoriinis ja „Hullus mõõtmises“. Koos lastega valmistati ligi kaks meetrit küpsisetorti, loodi origami-kunstiteoseid ja võeti üles ühislaul. Rõõmsad näod sai jäädvustada spetsiaalselt isadepäevaks üles seatud fotonurgas. Ühtekokku oli üritust nautima tulnud 312 osalejat. Õhtu populaarseimaks tegevuseks osutus ligi poolesaja osalejaga digifotojaht. Kas sina tead, millega on tegemist?

DigiFotoJahi töötuba vedanud õpetaja Karin Tõevere selgitas: „Isadest ja lastest koosnenud meeskonnad otsisid QR-koodide taha peidetud kohti koolimajas, nagu näiteks 90ndatest pärit telefoniautomaat, lauatennise laud, autahvel ja kööginurk. Antud kohas tuli lavastada stseen, seda pildistada ning saata Digipöörde meeskonnale.“ Tõevere meeskonnakaaslane õpetaja Signe Varendi lisas: „Enne rühmade koolimaja peale seiklema saatmist panime isad proovile, kui hästi nad QR-koodi lugeda oskavad ja kas nad üldse teavad, millega tegemist on. Selgus, et nii mõnigi laps on digivaldkonnas nutikam kui isa.“ „Laekunud pildid monteerisime Movie Maker-iga slaidiesituseks. Õhtu lõpus aulas üheskoos torti süües ja suurelt ekraanilt esitlust vaadates tekitasid enam naerupahvakuid fotod teemadel: „EMO ootejärjekord“, „Köögikatad“, „Second hand“, „Hullud päevad“, „Teiselt planeedilt“ ja „Kui internetti veel polnud,“ võtab õpetaja Tõevere DigiFotoJahi kokku.

Õhtut lõpetanud tervituskõnes pöördus Veeriku kooli direktor Ruth Ahven tänades ja saabuva isadepäeva puhul õnnitledes kõigi saalisviibivate isade poole. „Ja muidugi, minu eriti suured tänusõnad kuulavad kindlasti isadele, kes täna hommikul koolis lastele tunde käisid andmas. Nendeks olid Meelis Oks, Heigo Klaos, Enor Niinemägi ja Tuulis Mägi. Aitäh suure töö eest meie huvijuhile ning kõigile õpetajatele, muusikaliste ja tantsuliste vahepalade eest vastutajatele, esinejatele, õpilasaktivistidele ja teistele abilistele, kes tänase õhtu kordaminekule kaasa aitasid!“

Eveli Laats


Pilt: Signe Varendi

Vaata pilte

Lisainfo