Sel aastal etndati Veeriku koolis jõuluetendust „Paradiisiaed“. Etenduse lavastajaks ja dekoratsioonide loojaks oli meie käsitööõpetaja Reet Tallo. Tema koordineerimisel sai ühtseks tervikuks loodud etendus, kus osales kokku 230 õpilast näiteringist, lastekoorist, poistekoorist, SK Finess iluvõimlemisrühmadest ja VK Akros võimlemisrühmast. Lisaks õpilastele olid kaasatud ka mõned Veeriku kooli õpetajad ja direktor ning SK Finess lapsevanemate võimlemisrühm. 

„Paradiisiaed“ rääkis kuningapojast, kellele vanaema oli lapsena alati paradiisiaiast lugusid rääkinud ning kes täiskasvanuks saades otsustad teele asuda ja paradiisiaia üles leida. Teel kohtus ta Tuultemoori ja tema laste, nelja tuulega – igaühel oma lugu rääkida. Idatuul, kes oli ka ise paradiisiaeda teel, võttis kuningapoja endaga kaasa. „Paradiisiaed“ on lugu, kus leidub midagi igale vaatajale. On nii meelelahutuslikku kui ka õpetlikku poolt ning tasub meeles pidada, et tegelikult paradiisiaeda otsima hoopis iseenda seest – seal on see kindlasti olemas!

Selleaastane jõuluetendus oli pealkirjaga "Paradiisiaed". Ka see jõuluetendus, sarnaselt eelmistele, hõlmas endas laule, tantse, pillimänge ja muidugi ka näidendit ennast. Minu roll näidendis oli mängida Tuultemoori, ranget naist kes on maailma nelja tuule ema. Ma pidin laval tegema päris kõva ja käredat häält ning ausalt öeldes, oli mul iga etenduse lõpuks kurk päris valus. Ka välimuse kallal pidin töötama - sassis juuksed ja tume meik käis iga etenduse juurde. Laval oli väga põnev ning lõbus olla ning kui vahel läks kellegil miskit meelest, sosistasime vaikselt kõrva või andsime mingil muul moel teada, mis järgmine stseen peaks olema. Kuna ma olen juba mitmeid kordi jõuluetenduses esinenud, suurt lavahirmu mul polnud, võib-olla ainult natukene. Kokkuvõttes oli mul väga hea meel, et sain jõuluetenduses kaasa lüüa. Kõik esinejad andsid suure panuse jõuluetendusse ning väga hea tunne on vaadata mitmeid kuid kestnud raske töö vilju lõpuks ka laval. 

Tuultemoor, Mary-Liis Mustonen, 9.b 

Aitäh kõikidele näitlejatele, lauljatele, võistlustantsijatele, tantsijatele, võimlejatele, pillimängijatele, solistidele ja teistele etenduses osalejatele! 

Aitäh juhendajatele: Kristel Kruuse, Nele Kimmel, Heigo Klaos, Oliver Arg, Mare Vakker, Astra Volkov ja Eva Maria Hanson. 

Aitäh helitehnikutele Henri Tõeverele, Uku Villile ja Steven Laulile. 

Aitäh kõikidele õpetajatele, kes võimaldasid õpilaste näidendis osalemise ning tagasid korra etenduste toimumise ajal.

Aitäh Natali Marie Ernitsale ning õpetaja Priit Pensale, tänu kellele on etendus jäädvustatud nii fotode kui ka videona. 

Kõige suurem aitäh muidugi õpetaja Reet Tallole - etenduse lavastajale, loojale ja koordinaatorile!

Pilt: Natali Marie Ernits

Vaata pilte

Vaata filmi

Lisainfo