Kooli jõulunäidendi loomine on koostöö ja rõõm!

Otsustasime teha loovtööks jõulunäidendi, sest eelmisel aastal oli väga vahva selles ise esineda. Algne mõte tuli juba 7. klassis Kätrinil ja Lisellel, samal ajal mõtlesid sama ka Stella Brita, Mirtel ja Pihel. Me saime kokku ja jagasime ülesanded koos näiteringi juhendaja Kristel Kruusega omavahel ära: Kätrin ja Liselle lavastavad ning Mirtel, Pihel ja Stella Brita loovad õpetaja Grete Küppariga lavakujunduse.

Kõige esimesena tegime näidendi valimisel ajurünnaku, kus lõpuks oli kõigi arvates parim variant “Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi”. Alustasime kirjutamist suve lõpus, tekst sai valmis oktoobriks. Kasutasime vendade Grimmide muinasjuttu, õpetaja Reet Tallo koostatud teksti ning muutsime seda kaasaegsemaks ja humoorikamaks.

Põnev oli rolle jagada ja koos proove teha. Üheskoos mõtlesime lavalist liikumist, muusikat, lisasime teksti. Saime võimaluse proovida riideid Vanemuise kostüümilaenutuses, et kõik näitlejad saaks endale sobivad lavakostüümid. Kui lavakujundajatel oli plaan välja mõeldud, läks tegutsemiseks. Valisime õpetaja Reet Tallo valmistatud dekoratsioone, muutsime neid värvikamaks ja meisterdasime uusi. Kooli direktor organiseeris tõelise kuuse ja see andis lavametsale juurde kuuselõhna ja õige tunde.

Kõige huvitavamad olid peaproovid, kui sai kostüümidega näidelda. Etendusi oli kokku neli: lasteaedadele, esimesele, teisele ja kolmandale kooliastmele. Tore, et vaatamas käis ka palju lapsevanemaid.

Jäime väga rahule oma jõulunäidendiga ja kõik õnnestus! Kõige raskem oli teksti kirjutamine ja ühiste aegade leidmine. Kõige toredam oli lõpuks näidendis osalemine, kõikide asjade pidev organiseerimine ja näidendi vaatamine. Õppisime, et koostöö on kõige tähtsam!

Suured tänud vanemale ja nooremale näitetrupile, lavakujundajatele, maskide autorile, helitehnikutele, SK Finessi Tantsukooli tantsijatele ja treeneritele, filmijale, kõikidele abilistele, vaatajatele! Kõige rohkem oleme tänulikud meie loovtööde juhendajatele, kelleta me poleks saanud oma plaane täide viia. See oli väga meeldejääv ja armas kogemus!

Mirtel Aal (8.d), Kätrin Kruuse ja Liselle Järvekald (8.c)

 


 

Lisainfo

Meie veebisait kasutab küpsiseid

Valides „Nõustun“, annate nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Lugege rohkem meie küpsise poliitikast.