Jõuluetendus - meie loovtöö

Mõte teha loovtööks jõulunäidend tuli meil juba 6. klassis ja kindla kinnituse saime oma juhendajalt õpetaja Kristel Kruuselt 2022. aasta kevadel. Kui oli aeg valida välja muinasjutt, siis pakkusime üksteisele erinevaid variante, aga ei leidnud sobivat lugu. Tammelinna raamatukogust avastasime vendade Grimmide muinasjutu ,,Läbitantsitud tallad“. Näidenditeksti kirjutamist alustasime kevadel. Sügisel jätkasime muinasjutu dramatiseerimisega. Kuna kahes näitetrupis oli kokku näitlejaid palju, siis lisasime natukene oma fantaasiat ja tegime lugu põnevamaks.

Kui tekst oli valmis, jagasime näiteringis rollid ja hakkasime harjutama. Alustasime teksti lugemisega eesti keele klassis, järgmisena tegime aulas proove, panime üheskoos paika lavalise liikumise, valisime muusika. Kui saime Vanemuise kostüümilaenutusest riided ja meie kooli kunsti- ja käsitööõpetajad valmistasid lavakujunduse, oli etendust teha juba palju põnevam. Nädal enne näidendi esitamist käis näiteringis suur siblimine. Toimus igasuguseid proove nii õuevahetundide ajal kui ka pärast tunde.

Kahe päeva jooksul oli kokku neli etendust: saime esineda lasteaedadele ja meie oma kooliperele.

Jäime kõigega ise väga rahule! Kõige raskem oli teksti kirjutamine ja ühiste aegade leidmine, et kõik saaks alati kohal olla. Kõige rohkem rõõmu tegi see, kui nägime etendust laval. Loovtöö õpetas aja planeerimist, suhtlusoskust ja enda usaldamist.

Oleme tänulikud selle koostöö eest meie kooli näitetruppidele, helitehnikutele, Tantsukool SK Finessi nooremale trupile ja treeneritele, meie kooli õpetajatele, kes kaasa aitasid. Kõige tänulikumad oleme oma juhendajale, kelleta poleks me kogu selle tööga hakkama saanud. Meil on kahju, et see periood meie elust on läbi, kuid muinasjutu lavastamine oli väga vahva kogemus ja oleme tänulikud, et saime seda teha.

Andra Teesalu ja Retti Põdra (8.c)


 

Lisainfo