Esmaspäeval, 6. märtsil sai meie kooli aulas kuulata ansamblit Trad.Attack! Tegemist on kolmeliikmelise kollektiiviga, mille koosseisu kuuluvad Sandra ja Jalmar Vabarna ning Tõnu Tubli. Muusikastiili aluseks on võetud pärimusmuusika, kasutatakse erinevaid rahvapille ning ka salvestusi vanade külalaulikute häältest. Trad.Attack! alustas oma tegevust 2014. aastal ning sellest ajast alates on bänd pälvinud 14 muusikaauhinda Eestis ja esinenud juba 27 maailma riigis (info Trad.Attack!'i kodulehelt: http://tradattack.ee/meist). 

Sel aastal annab Trad.Attack! Eestis vaid üksikuid avalikke kontserte ja 9 koolikontserti. Seega võime uhkust tunda, et just meie koolil oli erakordne võimalus olla ühe koolikontserdi publikuks! 

Koolilehes Ninatark (http://www.veeriku.tartu.ee/images/koolileht/ninatark_i_2017.pdf) on üks neljanda klassi õpilane koolikontserdi kohta kirjutanud nii: 

Mulle meeldisid kõik: nii naine, kastimees kui ka kitarrist. Nad olid lõbusad, nad tegid mõnusat muusikat, nende nimi oli Trad.Attack!. Ma sain neilt isegi autogrammi. Mulle jäi meelde see, et nad ei tee selliseid tavalisi lugusid. Nad ei mänginud tavalisi pille: nad mängivad torupilli, parmupilli, 12 keelega kitarri ja cajon´i, mis on pesumasinakujuline puidust kast. Nad ei olnud väga tavalised inimesed. Nad on käinud kolme aastaga 27 riigis.

Aitäh meeleoluka alguse eest koolinädalale! 

Foto: Marin Vomm

Lisainfo